Zamýšľali sme sa spoločne:
- Odkiaľ sú potraviny u nás doma na stole?
- Koľko k nám cestovali?
- Kde a ako sa pestovali?
- Čo všetko je v potravinách pridané, aby dlho vydržali a boli „čerstvé“, lákavé, pestrofarebné?
- Čo sa z obalu môžeme dozvedieť?
Počas aktivít sme boli DETEKTÍVMI, ktorých úlohou bolo: preskúmať každé semienko okom i pod lupou a zistiť z “novinových článkov” - aký má vplyv plodina na naše zdravie. Rovnako pátračka – Čo bolo na desiatu? - priniesla prekvapivé zistenia. CESTOVATEĽMI - vydali sme sa na dobrodružnú cestu vybraného ovocia či zeleniny z ďalekej krajiny k nám, ILUSTRÁTORMI sezónnych kalendárov, pretože jednou z možností, ako môžeme znížiť množstvo škodlivín, ktoré zjeme spolu s ovocím a zeleninou je jesť ich podľa sezóny/ročného obdobia – od jari až do jesene. Vyskúšali sme si byť i lokálnymi ŠÉFKUCHÁRMI – kde bolo heslo dňa - ani omrvinka nazmar a nakoniec OCHUTNÁVAČI – čo sme si upiekli, to sme si v triedach i pekne spapkali - a troška sme odbornej porote na tanierik naše dielka naaranžovali – a vyzerali všetky ozaj skvostne – voňavo a chutne.