Výsledky auditu k téme POTRAVINY

Naše zistenia vyplývajúce z auditu boli pozitívne aj negatívne.

Pozitívne:
-  okolí školy máme niekoľko ovocných drevín (jablone, mirabelku, orechy vlašské, ríbezle, egreše), bylinkovú špirálu a za budovou malý záhon.
- na školských akciách používame opakovateľne použiteľné riady (poháre, taniere, šálky...)
- pijeme vodu z vodovodu, niekedy si pripravujeme aj limonády alebo čaje
- 40% potravín a pochutín v školskej kuchynke a kabinetoch sú ekologicky dopestované, fairtrade alebo bio (no nie sú lokálne ani vyrobené na SK)

Negatívne:

- vyhadzujeme veľa nezjedenéhých obedov = priemerne je to 1/3 objednaného jedla

A čo to pre nás znamená?

Aby sme podrobnejšie zistili, prečo sa vyhadzuje toľko jedla, členovia kolégia dali hlavy do kopy a v audite pokračujeme takto:

1. vytvorili sme dotazník, ktorí vyplní celá škola (žiaci aj zamestnanci)

2. na obdeoch monitorujeme množstvo vyhodeného jedla

 

O podrobnejších výsledkoch vás budeme informovať po prázdninách.