Naše zistenia vyplývajúce z auditu boli pozitívne aj negatívne.
Pozitívne:
- okolí školy máme niekoľko ovocných drevín (jablone, mirabelku, orechy vlašské, ríbezle, egreše), bylinkovú špirálu a za budovou malý záhon.
- na školských akciách používame opakovateľne použiteľné riady (poháre, taniere, šálky...)
- pijeme vodu z vodovodu, niekedy si pripravujeme aj limonády alebo čaje
- 40% potravín a pochutín v školskej kuchynke a kabinetoch sú ekologicky dopestované, fairtrade alebo bio (no nie sú lokálne ani vyrobené na SK)
Negatívne:
- vyhadzujeme veľa nezjedenéhých obedov = priemerne je to 1/3 objednaného jedla
A čo to pre nás znamená?
Aby sme podrobnejšie zistili, prečo sa vyhadzuje toľko jedla, členovia kolégia dali hlavy do kopy a v audite pokračujeme takto:
1. vytvorili sme dotazník, ktorí vyplní celá škola (žiaci aj zamestnanci)
2. na obdeoch monitorujeme množstvo vyhodeného jedla
O podrobnejších výsledkoch vás budeme informovať po prázdninách.